Hopp til hovedinnhold

Kjetil Aschim

Nest – Kjetil Aschim

Kjetil Aschim ønsker gjennom utstillingen Nest å hylle humla. De siste årene har det vært økt bevissthet om at humla er ett av våre viktigste nyttedyr. Den står for storparten av pollineringen av frukt og bær i bynære strøk og i jordbrukslandskapet, men dessverre viser forsking at humlebestanden er på vei ned.

Det er mest mangel på mat som har redusert humlebestandene. Blomsterenger med mange forskjellige blomsterslag har nesten forsvunnet, og mange steder har jordbruket blitt et monojordbruk hvor det finnes endeløse rader med den samme planten. Dette påvirker Økosystemet og igjen matproduksjon til mennesker og dyr.

Aschim har lenge hatt interesse for formspråket i insektenes verden, og bruker nå sitt visuelle uttrykk til å løfte frem disse viktige og flotte skapningene. La humla suse!

Kjetil Aschim (f. 1980) er metallkunstner som bor og arbeider i Hønefoss. Han fullførte sin master i Smykker, skulptur og metall fra Kunsthøgskolen i Oslo i 2008. Hans skulpturer er preget av en fascinasjon for undersøkelse av materialene han jobber med. Verkene hans preges av uventede og humoristiske kombinasjoner både i form og innhold.