Hopp til hovedinnhold

Ingeborg Blom Andersskog

One Line One Circle – Ingeborg Blom Andersskog

Ingeborg Blom Andersskog eksperimenterer med kropp, materiale og rom, der arbeidet oppstår i relasjon mellom disse. Handlingen og tiden sammen med materialet spiller en viktig rolle, der denne dialogen med våre egenskaper og begrensninger, fungerer som en ramme. Inspirert av filosofien Slow Art bruker hun repetisjon og danner regler som styrer utviklingen av arbeidet. Disse kan fungere som ritualer.

I Prosjektrommet viser Ingeborg flere nye arbeider der hun eksperimenterer med streken og sirkelen. Streken visualiserer bevegelse, og fungerer som en dokumentasjon på adferd; et møte mellom kropp, materiale og rom. Gjennom en tegne-performance der enkle linjer repeteres, påvirker hver lille bevegelse arbeidets utforming. Sirkelen rommer alt og ingenting. Andersskog interesserer seg for hva det vil si å gjøre ingenting, og hva det betyr og innebærer. Gjennom arbeidene sine tester hun ut ulike måter å forholde seg til begrepet tid.

Utstillingen One Line One Circle er støttet av Regionale prosjektmidler for visuell kunst.

Ingeborg Blom Andersskog (f. 1983, Kongsvinger) fullførte en master i kunst i 2015 ved Kunsthøgskolen i Bergen. De siste årene har hun hatt utstrakt utstillingsvirksomhet med separatutstillinger i Malaga og Hong Kong, samt gruppeutstillinger i Norge, Sverige, Danmark, Skottland, Shetland, Berlin, Athen, Australia og Japan. Arbeidet hennes har blitt kjøpt inn av Koro.